Прес-центр26 квітня 2019, 15:04

Проведено засідання щодо питань протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів на території Попаснянського району.

26 квітня в Попаснянській райдержадміністрації відбулося засідання щодо питань протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів на території Попаснянського району.

Проходило воно під керівництвом голови Попаснянської райдержадміністрації Сергія Шакуна за участю начальника міськрайонного відділу поліції, керівників військово-цивільних адміністрацій, представників міських і селищних рад, комунальних установ, методичного центру та активних громадян району.

На порядку денному було надзвичайно важливе питання про запобігання незаконному обігу наркотичних засобів на території Попаснянського району.

Розпочавши засідання очільник району Сергій Шакун зазначив: «Зараз, на Луганщині ми маємо все частіші випадки  розповсюдження написів на стінах будинків з інтернет-адресами торгівців наркотичними та психотропними речовинами так званої «нарко-реклами». До поки на Попаснянщині ситуація не є критичною, ми з вами повинні направити всі сили не тільки на банальне замальовування цих оголошень, а на знаходження дієвого рішення з запобігання реакції нашої молоді на таку рекламу. Адже здорові діти – запорука майбутнього всієї країни».  

В свою чергу начальник Попаснянського відділу поліції Володимир Золотарьов ознайомив присутніх із питаннями протидії незаконному обігу наркотичних засобів в районі та ситуацією з нарко-рекламою. Під час своєї доповіді він наголосив , що в районі ще не зафіксовано жодного випадку щодо оголошень на будівлях з продажу наркотичних засобів. Проте у разі виявлення такого напису він рекомендує зробити його фото та направити до поліції. Яка в свою чергу з цим фото доказом проведе оперативну роботу з протидії незаконному обігу наркотичних засобів .

Заслухавши всі думки з цього приводу присутніми було вирішено розпочати ряд виховних заходів для учнівської молоді.

Зокрема проводити з ними роз’яснювальну роботу щодо негативних наслідків вживання наркотичних засобів для здоров’я та життя людини. Забезпечити розміщення у загальноосвітніх закладах району соціальних плакатів на тему «наслідки наркоманії» та направити листи до керівників професійних ліцеїв, що знаходяться на території району, щодо проведення з їх підопічними відповідної до цієї теми роботи.

Завершуючи засідання Сергій Шакун зауважив, що це, ще не всі заходи, які ми можемо провести з нашою молоддю. Тільки особисто поспілкувавшись з ними і побачивши проблему їхніми очима ми зможемо віднайти найдієвіші методи для вирішення цієї проблеми.