Прес-центр23 cічня 2018, 16:01

Проведено засідання ТЕБ та НС з метою оперативного реагування на ліквідацію наслідків негоди

Зима повною мірою вступила в свої права, ознаменувавши прихід потужним циклоном з Атлантики, який почав ходу з Причорномор'я. Мороз, замети, вітер – все це спричинило аварійні ситуації у південно-східній та центральній частині України. 
Розпочавшись в Попаснянському районі по обіді 22 січня, сніжна заметіль не перестає хурделити вже добу. Не дивлячись на активізацію робіт з розчищення доріг та попередження надзвичайних ситуацій на автошляхах, 23 січня, під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації Віталія Проскурка відбулося позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Основним питанням засідання стало забезпечення функціонування систем життєзабезпечення та попередження виникнення надзвичайної ситуації на території району через погіршення погодних умов.
З метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та ускладнень на дорогах, були прийняті рішення підвищити рівень готовності Попаснянського міськрайонного відділу Державної служби з надзвичайних ситуацій, виділити додаткові паливно-мастильні матеріали для продовження розчищення доріг, посилити роботу районних пунктів обігріву у Попасній, Гірському, Золотому, Тошківському, та підготувати листа до Луганської облдержадміністрації щодо обмеження руху великогабаритного вантажного транспорту на автошляху О-131201 від Т-13-02 в сторону селища Врубівка (поблизу села Миколаївка) з метою недопущення перекриття автомобільного руху на підйомах/спусках.
Наразі, в районі працює чотирнадцять машин, які постійно очищують від заметів автошляхи та всі комунальні служби працюють в цілодобовому режимі з метою оперативного реагування на ліквідацію наслідків негоди.