Прес-центр8 квітня 2019, 16:04

Пройшла нарада з питань посилення контролю за обґрунтованістю видачі та продовження листків непрацездатності

08 квітня пройшла нарада з питань посилення контролю за обґрунтованістю видачі та продовження листків непрацездатності зменшення витрат на матеріальне забезпечення застрахованих осіб. Нарада відбувалася під головуванням начальника відділу охорони здоров’я Попаснянської райдержадміністрації Наталії Кацарської та за участю керівного складу медичних закладів району і начальника Попаснянського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області Наталії Сидоренко.
З ситуацію щодо зростання професійної захворюваності по району та з результатами проведених обов’язкових щорічних медичних оглядів присутніх ознайомив завідуючий поліклінічним відділенням Попаснянської центральної районної лікарні Валерій Бистрік.
З інформацією, що склалася в районі з питань збільшення росту видачі листків непрацездатності порівняно з періодом 2018 року та за 1-й квартал поточного року, виступила начальник Попаснянського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області Наталія Сидоренко. Вона наголосила на необхідності посилити контроль за видачею документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, їх продовженням та правильністю заповнення листків непрацездатності застрахованим особа, а також посилити відповідальність лікарів під час проведення процедури видачі та подовження строків лікарняних.
В свою чергу Наталія Кацарська – начальник відділу охорони здоровя райдержадміністрації – зауважила, що для попередження зростання рівня захворюваності серед населення району, необхідно ретельніше проводити медогляди з метою раннього виявлення професійних захворювань.
За підсумками наради було прийнято рішення про проведення закладами охорони здоров’я щоквартального аналізу виданих листків непрацездатності та про посилення контролю за проведенням медоглядів.