Прес-центр5 квітня 2019, 09:04

Пройшли засідання районних комісій із соціальних питань

04 квітня 2019 року відбулися засідання районних комісій при Попаснянській райдержадміністрації із соціальних питань.

Комісією по призначенню  субсидій та пільг розглядалися питання з призначення субсидій та пільг на житлово-комунальні послуги, тверде паливо та скраплений газ.  Заявники зверталися до райдержадміністрації з питань призначення субсидій по договору оренди, не сплати ЄСВ протягом трьох місяців, внутрішньо переміщеним особам, на понаднормову площу, якщо кількість фактично проживаючих зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб є меншою, ніж кількість зареєстрованих, якщо дохід менше мінімальної заробітної плати. Всього на засіданні було розглянуто 35 справ. По 18 з них було прийнято позитивне рішення. Відмовлено в призначенні субсидії по 16 справах та 1 справу повернуто на доопрацювання.

Цього ж дня відбулося засідання районної Координаційної ради з питань відпочинку та оздоровлення дітей та підлітків. Були розглянуті питання щодо забезпечення оздоровленням та відпочинком дітей та підлітків пільгових категорій в міжнародному дитячому центрі «Артек» та українському дитячому центрі «Молода гвардія». Члени Координаційної ради затвердили список та направили у квітні 2019 року до дитячих центрів «Артек» та «Молода гвардія» двох дітей, а саме: дитину з інвалідністю та дитину позбавлену батьківського піклування.

Також було проведено засідання районної комісії з питань підготовки документів для видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Членами комісії розглянуті питання щодо видачі посвідчень нового зразка «Учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС» 1 категорії  49 особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, відповіжно до чинного законодавства.