13 березня 2019, 09:03

Пройшло чергове засідання громадської ради при Попаснянській райдержадміністрації

Голова Громадської ради при Попаснянській райдержадміністрації Станіслав Богданов 12 березня провів чергове засідання Громадської ради. 
У засіданні взяли участь члени громадської ради, голова райдержадміністрації Сергій Шакун, виконуючий обов’язки голови Попаснянської міської ради Микола Черніков, начальник управління фінансів райдержадміністрації Галина Карачевцева, представники сектору масових комунікацій апарату райдержадміністрації та кореспондент міськрайонної газети «Попаснянський вісник».
На порядку денному громадською радою було розглянуто три основних питання: про систему розподілу районних коштів на розвиток міських, селищних рад та військово-цивільних адміністрації Попаснянського району, звіт роботи районних інститутів громадянського суспільства за 2018 рік і плани роботи на 2019 та про виборчий процес і роль громадських організацій у ньому.
Під час розгляду першого питання очільник району детально поінформував присутніх про принципи розподілу районного бюджету між адміністративно-територіальними одиницями району, озвучив основні види видатків, на які в першу чергу йдуть кошти з бюджету і, на прикладі інших рад відповідно до чинного законодавства, окреслив ряд питань, які місцеві ради повинні вирішувати самостійно. Членами громадської ради було прийнято рішення, продовжуючи співпрацю з міжнародними організаціями з приводу гуманітарної допомоги будь-якого спрямування, налагодити тісний взаємозв’язок із місцевою владою. 
В ході розгляду другого питання члени громадської ради відзвітували про роботу своїх громадських організацій у минулому 2018 році. Зокрема, голова громадської організації «КОМРОЗ», він же голова громадської ради, Станіслав Богданов повідомив, що у 2018 році їхньою організацією було реалізовано два великих проекти з освітлення вулиць у селі Новоіванівка та відкриття скверу у Попасній «Єднання сердець», та близько десяти невеличких проектів, на кшталт проведення семінарів, тренінгів, Фестивалю кіберспорту, Моделі ООН тощо.
За підсумками розглянутого питання присутні прийняли рішення продовжувати розпочату у 2018 році роботу та якомога більше подавати проектних заявок на міжнародні, обласні та місцеві конкурси проектів.
З висвітленням третього питання – організація виборчого процесу та роль громадських організацій у ньому – виступив голова громадської ради. Він запропонував присутнім членам дорадчого органу виступити у соціальних мережах із закликом до жителів району щодо виконання свого виборчого обов’язку та проголосувати, забезпечивши таким чином якомога більшу явку під час виборів. Всі учасники засідання підтримали його пропозицію. В свою чергу Сергій Шакун поінформував присутніх із підготовкою у районі до виборів. Він повідомив, що у будь-якому разі вибори на Попаснянщині відбудуться. Наразі підготовка з організації виборчого процесу триває. Деякі нюанси щодо обладнання та переобладнання дільниць вирішуються відповідно до плану проведення виборів Президента України. 
За результатами засідання було складено протокол і прийняті відповідні рішення.