Прес-центр18 грудня 2020, 10:12

Пройшло чергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

17 грудня відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Проводив засідання за дорученням голови Попаснянської райдержадміністрації Романа Власенка його заступник Микола Ханатов.
Спочатку комісія обговорила питання про епідеміологічну ситуацію в Попаснянському районі, пов’язану із захворюваннями на COVID-19, кількість проведених тестувань, дотримання карантинних обмежень та впровадження заходів, передбачених Постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 р. №1236. Доповідали з цього питання керівники медичних закладів району, відділу культури, молоді, спорту та освіти райдержадміністрації, Попаснянського відділку поліції. Зокрема, заступник начальника відділу КМСО Олена Сухомлін зазначила, що проведення масових заходів у закладах освіти суворо заборонено, зимові канікули розпочнуться 28 грудня, а з 11 січня всі школи будуть проводити дистанційне навчання і для цього закуплене необхідне оснащення і проведений швидкісний Інтернет.
Також комісією було розглянуто ще ряд питань. Зокрема, про організацію функціонування пунктів обігріву для соціально незахищених осіб, які потрапили у складні життєві обставини, протягом осінньо-зимового періоду, про рекомендації до використання в роботі «Плану підготовки та реагування при виникненні на території Попаснянського району масових інфекційних захворювань на COVID-19», про залучення сил та засобів на гасіння пожеж, ліквідації надзвичайних ситуацій на території Попаснянського району та затвердження витягу з відповідного плану, про виконання пунктів Плану заходів щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах Луганської області у зимовий період 2020-2021 років.
За результатами доповідей та з урахуванням обговорення, комісія прийняла відповідні рішення.