Прес-центр23 травня 2018, 21:05

Пройшло засідання районного комітету забезпечення доступності людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури

22 травня в Комунальній установі Попаснянський районний центр соціальної реабілітації дітей з особливими потребами «Лелека» пройшло засідання районного комітету забезпечення доступності людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. У роботі комітету взяли участь голова райдержадміністрації Сергій Шакун, посадовці державної адміністрації, представники комунальних установ та повноважний представник Національної асамблеї інвалідів України у Луганській області Тетяна Баранцова.

Із вступним словом до учасників засідання по скайп-зв’язку звернулися Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич та голова Громадської організації «Реабілітація осіб з інвалідністю» Ярослав Грибальський. Вони звернули увагу учасників засідання на важливість впровадження на місцях на належному рівні норм закону про маломобільні групи населення та побажали успіхів і наполегливості під час досягнення поставлених задач.

Обсудивши всі аспекти питання, яке розглядалося на засіданні, члени комітету дійшли висновку про необхідність підготовки листів до підприємств, організацій і установ району щодо облаштування елементами доступності та підйомниками відповідних об’єктів. Зокрема, прийнято рішення направити пропозиції до ПАТ «Укрзалізниця» і КУ «Попаснянська центральна районна лікарня». Крім того, вирішено найближчим часом провести обстеження за окремою формою найбільших закладів освіти та охорони здоров’я Попаснянського району.