Прес-центр1 лютого 2018, 11:02

Районною радою освіти напрацьовано стратегію розвитку на 2018 рік

Запорукою успішного розвитку Попаснянщини є виховання конкурентоспроможної, активної молоді і цей процес необхідно починати ще зі школи. Тож, саме для напрацювання стратегії розвитку освітньої галузі Попаснянського району 31 січня голова райдержадміністрації Сергій Шакун очолив засідання ради відділу освіти райдержадміністрації.
Члени ради обговорювали питання відносно організації створення районної батьківської ради, механізмів її взаємозв’язку із органами влади та громадськістю, обсудили умови навчання в деяких закладах освіти, де викладання ведеться мовами національних меншин, не залишилося осторонь й забезпечення шкіл підручниками, які відповідають новим освітнім стандартам. Особливу увагу було приділено формуванню перспективної мережі закладів освіти на 2018-2019 навчальний рік. Зокрема, було вирішено підготувати на Державний фонд регіонального розвитку проект з проведення капітального ремонту опорної школи в селищі Білогорівка. Окремо завідувач сектору з кадрово-атестаційної роботи відділу освіти Ганна Соколова в рамках нового закону про освіту висвітлила питання стосовно організації трудових відносин з педагогічними працівниками та наголосила на необхідності проведення педагогічної наради для надання методично-консультаційної допомоги з цього питання. Керівник ПМПК Наталія Федорова ознайомила членів ради із роботою інклюзивних класів, зазначивши, що Попаснянський район займає перше місце в області зі створення сприятливих умов для розвитку дітей з особливими потребами. На останок рада освіти обговорила план заходів, які будуть проводитися в районі до тижня «Шевченківських днів» за участю представників Костопільщини. 
За підсумками наради було визначено стратегію розвитку освітньої галузі району на І півріччя 2018 року: оптимізувати перспективну освітню мережу, розпочати роботу щодо створення першого в області Інклюзивно-ресурсного центру, забезпечити в повному обсязі наявність підручників на новий 2018-2019 навчальний рік, запланувати на лютий поточного року проведення семінару з кадрових питань.
«Ми повинні докласти всіх зусиль для створення в районі конкурентоспроможної моделі освіти», – підсумував засідання Сергій Шакун.