Прес-центр1 лютого 2018, 11:02

Реформування медичної системи в Попаснянському районі переходить до завершальної стадії

30 січня набув чинності Закон України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення», підготовчий етап впровадження якого тривав ще з минулого року. Тепер є законні підстави прийняти низку рішень, щоб вчасно реалізувати заявлений раніше план реформування первинної ланки охорони здоров’я. У зв’язку із цим голова райдержадміністрації Сергій Шакун провів відповідну нараду з керівниками медичних закладів Попаснянського району.
Спершу присутні підвели підсумки роботи медичних закладів за минулий 2017 рік, а потім обсудили ряд важливих питань, які стосуються розвитку охорони здоров'я в Попаснянському районі. Основну тематики наради склало обговорення впровадження медичної реформи. Так, Віра Гурова – керівник первинної ланки, зазначила, що для успішної реалізації реформи необхідно провести ряд завдань, а саме розпочати процес автономізації – перетворення комунальної установи «Попаснянський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» в некомерційне підприємство «Попаснянський центр первинної медико-санітарної допомоги». Крім того, для входження в реформу, заклад має обрати медичну інформаційну систему та підключитися до електронної системи охорони здоров'я, яка наразі працює в текстовому режимі. Також необхідно привести матеріально-технічне забезпечення закладу у відповідність з табелем технічного оснащення і вже з 01 квітня поточного року розпочинається підписання Декларацій між лікарем та пацієнтом. 
За підсумками наради, після заслуховування пропозицій від всіх присутніх, очільник району окреслив основні завдання для успішної реалізації реформи та зауважив, що мешканці Попаснянського району повинні отримувати якісні медичні послуги.