Прес-центр14 лютого 2018, 12:02

Ремонт Гірської гімназії на контролі

Нещодавно у одній з соціальних мереж Інтернет з’явилася заява від представників громадської організації «Боротьба» про те, що ремонтні роботи у Гірській багатопрофільній гімназії економічно необґрунтовані. «Из запроса публичной информации на освоение средств ДФРР этот ремонт, исходя из документов завершён в 2017 году, за что было уплачено 10 миллионов гривен! Но как показывает реальная ситуация на начало 2018 года, ремонт в гимназии далёк до завершения, а денежки (налогоплательщиков) уже уплачены!», – коментує побачене на своїй сторінці у соціальній мережі керівник зазначеної організації, після відвідин навчального закладу.

Відповідно до інформації відділу освіти райдержадміністрації, публічних запитів від ГО «Боротьба» до структурного підрозділу не надходило, а ремонтні роботи в закладі проводилися на умовах співфінансування: левова частка коштів була виділена з державного бюджету (Державний фонд регіонального розвитку виділив на впровадження проекту 10 мільйонів гривень) і лише 1,5 мільйони було виділено з районного бюджету. Всі ремонтні роботи були виконані ще у 2017 році. Зараз в гімназії ведеться усунення дефектів. В той же час районний відділ освіти планує знову звертатися до ДФРР з проектом, відповідно до якого ремонтні роботи в закладі продовжаться.

Відносно доцільності заміни вікон у гімназії, начальник відділу освіти Марина Донцова пояснює наступне: «Після пожежі, що сталася в гімназії, були швидкоруч встановлені вживані пластикові вікна, які не відповідали санітарним вимогам, їх погано вмонтували (щілини та протяги) і, крім того, вони були не сертифіковані. Тепер же в закладі нові вікна, з потрійним склопакетом, які відповідають всім вимогам та стандартам». Така ж ситуація і тренажерами. Зараз вони дійсно знаходяться у приміщенні гімназії, але незабаром з районного бюджету будуть виділені кошти для продовження ремонту на вулиці. Тож, тренажери будуть встановлені у дворі і спортзалі гімназії. «Тренажери будуть встановлюватися відповідно до проекту за ліцензією на спеціальній підкладці. Устаткування закуплено за кошти райбюджету і буде перебувати в гімназії до моменту установки»,  – каже Марина Анатоліївна.

Розгорнуте інтерв’ю з цього питання можна буде прочитати у черговому номері  Попаснянської міськрайонної газети «Попаснянській вісник».