Прес-центр26 грудня 2017, 15:12

Робота з розвитку сільськогосподарського сектору економіки району триває

Протягом останніх місяців діяльність управління агропромислового розвитку райдержадміністрації була спрямована на проведення інвентаризації гідротехнічних споруд та водних об’єктів і реалізації права на земельну частку (пай) з власниками сертифікатів колишніх колективних сільськогосподарських підприємств.

На сьогоднішній день створеною комісією обстежено та складено акти інвентаризації по 39 водним об’єктам. Основна мета інвентаризації – виявлення перспективних водойм для надання  в оренду на конкурентних засадах для риборозведення. Результатом такої кропіткої роботи стала зацікавленість обласного Департаменту комунальної власності Луганської ОДА одним із перспективних водних об’єктів, що знаходиться на території Білогорівської селищної ради. Наразі готуються документи для подальшої роботи із в цьому напрямку.

З питань реалізації права на земельну частку (пай) з власниками сертифікатів колишніх колективних сільськогосподарських підприємств за підсумками грудня, вже прийнято 101 заява від громадян власників земельних сертифікатів щодо виготовлення правовстановлюючих документів на земельні частки-паї. В процесі опрацювання заяв видано 90 розпоряджень із зазначеного питання, ще 11 знаходяться на опрацюванні, з них 33 громадянина отримали земельні сертифікати.

Самим активним в цій роботі виявилося Фермерське господарство «Агробіт», яке здійснює свою діяльність  на території Мирнодолинської та Білогорівської селищних рад. Сприяють у відпрацюванні питання Врубівська та Малорязанцівська ради. В Троїцькій сільській раді з причини відсутності земельної документації, а у Вовчоярівській селищній раді з причини відсутності звернень громадян зазначена робота проводиться дуже повільно.