Прес-центр26 травня 2020, 18:05

Роман Власенко доручив розробити стратегії розвитку двох районних медичних закладів

В Україні триває медична реформа. Наразі модернізація відбувається у вторинній ланці. Для забезпечення сталого розвитку закладів охорони здоров'я району та  надання якісних медичних послуг будуть розроблені стратегії розвитку двох районних медичних закладів. З метою її напрацювання головою Попаснянської райдержадміністрації Романом Власенком було надане доручення створити робочі групи при райдержадміністрації, які б детально вивчили стан медичної сфери Попаснянщини, її потреби, виявили можливі шляхи подолання проблемних питань в цій галузі та напрацювали ряд заходів для її подальшого сталого розвитку.

На сьогоднішній день робота направлена на визначення пріоритетних напрямків розвитку медзакладів Попаснянщини, з’ясування потреб з інвестування та належне кадрове забезпечення.

Так, для ліквідації кадрового дефіциту лікарів у бюджетній сфері планується проводити навчання молоді за кошти місцевого бюджету із подальшим працевлаштуванням у лікарнях району. І це буде лише перший з дієвих кроків з покращення надання медичних послуг населенню Попаснянського району.