Прес-центр20 травня 2020, 12:05

Роман Власенко надав нові доручення по питанню функціонування районного водоканалу

19 травня голова райдержадміністрації Роман Власенко провів робочу нараду з представниками районного водоканалу та Попаснянським міським головою Юрієм Онищенком.

На нараді знову розглядалося питання створення в місті Попасна власного комунального підприємства, яке надаватиме послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, що обговорюється з урахуванням процесів децентралізації.

Керівник Попаснянського району за результатами наради надав директору підприємства доручення в найкоротший термін провести розрахунки виробничих витрат і фонду оплати праці майбутнього підприємства з метою прийняття подальших рішень та розуміння фінансових показників підприємства.

Крім того, учасники наради обговорили найбільш проблемне для підприємства питання – наявність заборгованості по заробітній платі. За інформацією керівництва водоканалу до 25 травня буде вирішено питання погашення заборгованості за послуги водопостачання абонентами тимчасово непідконтрольних Україні територій, що дозволить спрямувати кошти на заробітну плату.

Нагадаємо також, що на контролі голови облдержадміністрації знаходиться  питання модернізації водного господарства області та проводяться перемовини з міжнародними партнерами щодо фінансування заходів з переобладнання насосного устаткування і значної частини водомереж підприємств. Обсяг інвестицій має скласти близько 30 мільйонів євро.

Попаснянський районний водоканал має оптимістичні сподівання, що дана пропозиція буде реалізована.