Прес-центр9 листопада 2020, 11:11

Роман Власенко провів чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

09 листопада голова Попаснянської райдержадміністрації Роман Власенко провів чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На порядку денному розглядалися питання щодо дезінфекції закладів і установ району для запобігання поширенню захворювання на COVID-19, стану епідемічної небезпеки у районі та виділення паливно-мастильних матеріалів для здійснення підвозу технічної води населенню у разі відключення КП «Попаснянський районний водоканал» від електропостачання.

Узгодивши питання дезінфекції члени комісії заслухали звітність керівників районних медичних служб про стан захворюваності населення на коронавірусну хворобу. Так, стало відомо, що станом на 06 листопада 2020 року у Попаснянському районі за весь період зареєстровано 177 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19 та 11 летальних випадків. З них 50 осіб були госпіталізовані до Лисичанської інфекційної лікарні, а 127 чоловік проходили лікування амбулаторно. Крім того, районною лікарнею за весь час проведено 692 ІФА-тестування, 596 тестів методом ПЛР та зареєстровано 47 пацієнтів хворих на пневмонію. За показниками служб у нашому районі частіше за інших хворіють особи у віковій категорії 50 – 69 років. 

Після ознайомлення із епідситуацією члени комісії обговорили питання необхідності продовження змішаної форми навчання у районних закладах освіти, а також проведення дезінфекції в них.  

Завершили засідання розглядом можливості виділення з матеріального резерву паливно-мастильних матеріалів для здійснення підвозу технічної води населенню району у разі відключення постачальника води від електропостачання.