Прес-центр10 серпня 2020, 11:08

Роман Власенко провів робочу нараду щодо організації переходу до системи електронних лікарняних

Сьогодні, 10 серпня, голова Попаснянської райдержадміністрації Роман Власенко під час робочої наради з керівниками закладів охорони здоров’я та управління Пенсійного Фонду України в Попаснянському районі обговорив готовність районних закладів до переходу на нову систему видання пацієнтам лікарняних листків.

Кабінет Міністрів України нещодавно запровадив Електронний реєстр листків непрацездатності. Метою впровадження електронних віртуальних листків непрацездатності є зменшення кількості фальсифікацій, економія часу та усунення зайвих паперів. Урядом визначено, що система функціонуватиме наступним чином: лікар, який відкриває лікарняний лист, робить це в електронній системі і підписує його своїм електронним підписом. Інформація через реєстр Пенсійного фонду автоматично передається до Фонду соціального страхування та роботодавцю, який може ознайомитися з нею в особистому кабінеті на вебпорталі ПФУ.

Учасники наради поінформували очільника району про стан підготовки до впровадження нового сервісу. Так, було з’ясовано, що районне управління ПФУ вже повною мірою готово до роботи з електронними лікарняними, а у закладах охорони здоров’я виникли певні технічні проблеми.  

За підсумками наради було надано доручення щодо проведення додаткової зустрічі з цього питання вже за участю спеціалістів з технічної підтримки зазначених закладів задля врегулювання всіх технічних проблем нового електронного сервісу.