Прес-центр13 квітня 2021, 13:04

Роман Власенко взяв участь в обговоренні реалізації на Луганщині Надзвичайної кредитної програми для відновлення України

Сьогодні у форматі відеоконференції відбулося обговорення важливої для прифронтових областей теми – реалізації Надзвичайної кредитної програми для відновлення України (НКПВУ): реконструкція об’єктів інфраструктури в Донецькій і Луганській областях.
В онлайн-заході  взяли  участь Посол ЄС, голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікаса, заступник Міністра розвитку громад та територій України Іван Лукеря, заступник Міністра фінансів Олександр Кава, голова Луганської облдержадміністрації – обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.
Від Сєвєродонецького району в обговоренні взяли  участь голова райдержадміністрації Роман Власенко та керівник Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації Микола Ханатов.
У ході бесіди обговорювалися питання стосовно значення Надзвичайної кредитної програми для відновлення України, як відбувається трансформація територій завдяки Програмі тощо. Сергій Гайдай розповів про переваги Надзвичайної кредитної програми для Луганської області.
Наразі розпочалася II фаза Кредитної програми для відновлення України. Про терміни, основні етапи, напрями та можливості нової кредитної програми розповіли співробітники Європейського Інвестиційного Банку, який є партнером її реалізації.