Прес-центр16 квітня 2018, 16:04

Розпочато роботу комісії з перевірки суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють операції з металоломом

Останнім часом на території Попаснянського району неодноразово виникали ситуації, коли невідомі громадяни умисно пошкоджували об’єкти електроенергетики шляхом крадіжки металоконструкцій, кабельно-провідникової продукції з метою збуту на пунктах прийому металобрухту. Наслідком їхніх дій ставали погіршення технічного стану магістральних ліній електропередач і відсутність електроенергії як такої. Звісна річ, ці аварійні ситуації, а це саме аварійній ситуації, доводилося ліквідовувати. Долучалися відповідні служби, використовувалися матеріали з резервних фондів, залучалися додаткові державні кошти. Як наслідок – держава зазнавала суттєвих збитків.

Для уникнення такої вкрай негативної ситуації у майбутньому, на районному рівні головою райдержадміністрації Сергієм Шакуном було прийнято рішення створити комісію по перевірці суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють операції з металоломом у Попаснянському районі.

Лише-но районна комісія розпочала роботу, відразу відбувся виїзд до пунктів прийому. 13 квітня комісія із посадовців райдержадміністрації та податкової інспекції на чолі із першим заступником голови райдержадміністрації Віталієм Проскурком відвідали пункти прийому металобрухту у Попасній. Також до цієї роботи були долучені представники правоохоронних органів з метою дотримання правопорядку.

Підсумки перевірки комісія надала голові райдержадміністрації Сергію Шакуну. Детально ознайомившись з інформацією про діяльність пунктів прийому, очільник району дав доручення всім суб’єктам зазначеної підприємницької діяльності протягом трьох місяців провести роботу з легалізації бізнесу, додавши, що всі підприємці, а не лише ті, хто здійснюють операції з металоломом, повинні перейти у законний простір діяльності. Комісії ж він доручив провести повторну перевірку з усунення недоліків через три місяці, починаючи з 01 серпня 2018 року.