25 вересня 2017, 22:09

Розпочато роботу з формування громадської ради при Попаснянській РДА

Сьогодні, 25 вересня, в залі засідань Попаснянської райдержадміністрації пройшло перше засідання ініціативної групи з підготовки установчих зборів із формування нового складу громадської ради при Попаснянській райдержадміністрації.

Розглядати основні організаційні питання з підготовки та проведення установчих зборів зібралися голови найактивніших громадських організацій району: Сніжанна Матковська, ГО «Я вірю в своє місто», Станіслав Богданов, ГО «КОМРОЗ», Віталій Паншин, ГО «Відродження людини», Ніна Пряділя, ГО «Східна надія», Ірина Хащенко, ГО «Агенція місцевого розвитку», Олександр Шахов, ГО «Українська спілка ветеранів Афганістану», Віталій Уразовський, ГО «Надія», Олена Ярина, ГО «Сонечко».

Спочатку активісти визначилися з датою, часом та місцем проведення установчих зборів. Було вирішено, що всі бажаючи представники від інститутів громадянського суспільства району матимуть змогу подати документи до 12 жовтня поточного року включно, а 19 жовтня о 10 годині в залі засідань райдержадміністрації відбудуться установчі збори, під час яких і буде сформовано оновлену громадську раду.

Досить жваво відбувалося обговорення щодо проведення інформаційної компанії. Членами ініціативної групи було прийнято рішення розповсюдити оголошення про проведення установчих зборів не лише на офіційному сайті райдержадміністрації та її офіційній сторінці у Facebook, але й анонсувати подію протягом наступних трьох тижнів на другій-третій шпальті місцевої газети «Попаснянский вестник», паралельно долучивши до цієї роботи голів міських та селищних рад району.

Окремо присутні затвердили форми заяв та додатків, які необхідно буде надавати інститутам громадянського суспільства для участі в установчих зборах, обговоривши при цьому порядок їх прийняття та призначивши відповідальну особу за цей напрямок роботи.

Наприкінці засідання голова ініціативної групи Станіслав Богданов, якого було обрано на зазначену посаду, ініціював провести друге підсумовуюче засідання 12 жовтня та завершити підготовку до проведення установчих зборів.