Прес-центр10 квітня 2018, 17:04

Розпочато роботу з монетизації пільг за проїзд у транспорті

Першим кроком до монетизації пільг у 2018 році стало прийняття постанови Кабінету Міністрів України від 21 лютого поточного року №114 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України». Також у 2018 році було прийнято постанову Кабінету Міністрів України №197 «Деякі питання надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах». З приводу реалізації цих постанов на місцях головою райдержадміністрації Сергієм Шакуном 10 квітня було проведено відповідну нараду.

Для всебічного розгляду питання з монетизації пільг на проїзд у міському транспорті були запрошені перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Проскурко, Попаснянській міський голова Юрій Онищенко разом із начальником відділу ЖКГ виконкому міської ради, начальники управління фінансів, управління соціального захисту населення та юрист райдержадміністрації.

Сумісно обговоривши аспекти дії двох нормативних актів, заслухавши думки спеціалістів, присутні дійшли висновку, що в межах району потрібно напрацювати чіткий механізм з реалізації оплати проїзду пільговим категоріям громадян. Крім того, було вирішено звернутися до Міністерства соціальної політики України з пропозицією виділення дотації для реалізації зазначених пільг.