Прес-центр10 cічня 2018, 16:01

Розвиток інфраструктури - запорука розвитку Попаснянського району

На останній апаратній нараді головою райдержадміністрації Сергієм Шакуном були визначені основні вектори розвитку Попаснянського району у цьому році. З питань, які потребують вирішення, були виокремленні найактуальніші та розроблено алгоритм їх усунення.

Відповідно до графіку виїздів, 10 січня комісія із посадовців адміністрації, яку очолив перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Проскурко, вирушила до Комишуваської селищної ради.

Під час ознайомлення з інфраструктурою селищної ради: економічним потенціалом території, соціальними об’єктами та об’єктами промисловості, основна увага була приділена роботі спеціалістів із землевпорядкування з питань оформлення правовстановлюючих документів на землях колишніх колективних сільськогосподарських підприємств не наданих у власність або користування власникам сертифікатів. Адже, саме податок на землю, який отримує рада, є основою добробуту місцевої громади та запорукою збільшення як місцевого, так і районного бюджетів.

Голова Комишуваської ради Віталій Ткаченко познайомив посадовців із роботою місцевої олійниці, його керівництвом, проблемами та набутками. Також комісія ознайомилася із роботою глинокар'єру, комунального підприємства «Комишуваський водоканал», місцевої амбулаторії, будинків культури, бібліотекою.

Підбиваючи підсумки огляду, було вирішено направити зусилля на запровадження проектів щодо освітлення вулиць і доріг, вирубку чагарників і саме головне – упорядкування земельних питань щодо використання ділянок як одноосібниками, так і сільгосптоваровиробниками району.