Прес-центр26 грудня 2019, 16:12

Розвиток медичної сфери – запорука збереження та зміцнення здоров’я нації

За 2019 рік Попаснянська районна центральна лікарня завдяки реформі змогла не лише провести низку капітальних ремонтів, але й оновити матеріально-технічну базу. За рахунок чого стало можливим надання попаснянам послуг на якісно новому рівні.

Зокрема, протягом 2019 року за рахунок коштів місцевого бюджету в розмірі чотири мільйони п’ятсот двадцять тисяч гривень було проведено низку капітальних ремонтів. Так, був капітально відремонтований операційний блок у Попаснянській центральній районній лікарні міста Гірське, а також в цьому закладі були повністю замінені старі вікна і двері. У головному корпусі Попаснянської центральної районної лікарні, що у місті Попасна, було відремонтовано покрівлю, встановленно на ній підігрів і облаштовано стоки антиобмерзанням. Крім того, восени цього ж року капітально відремонтували хірургічне відділення, а зараз ведеться капітальний ремонт ліфту ЦРЛ. Слід зазначити, що ліфт у лікарні вже давно потребував капітального ремонту і останнім часом відповідними службами надсилалися керівництву лікарні приписи стосовно його роботи.

Окремо протягом року проводилися капітальні ремонтні роботи у технічному складі лікарні, будівлі швидкої допомоги, виробничих приміщеннях з фінансового обслуговування персоналу закладу та відбувся ремонт покрівлі гаражу.

Для покращення надання медичних послуг у 2019 році було придбано, також за рахунок місцевого бюджету (близько мільйону гривень), ендоскопічну стійку. Зараз її налаштовують, а незабаром введуть в експлуатацію і мешканці району зможуть проходити фіброгастроскопічне та колоноскопічне обстеження у районному центрі. Наступного ж 2020 року планується придбати комп’ютерний томограф. Наразі вже готуються відповідні документи з його обслуговування та утримування, а також обладнується для його встановлення приміщення. Крім того, наступного року планується відкрити відділення невідкладної допомоги. Все це надасть реальний шанс на отримання закладом статусу багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування.

Єдиною нагальною проблемою закладу поки що залишається неналежне кадрове забезпечення. Адже для його цілодобової роботи – 24/7 – необхідна достатня кількість анестезіологів та хірургів.