Прес-центр17 березня 2021, 15:03

Сергій Гайдай: відбудована лікарня в Сватовому є чудовим прикладом синергії у роботі – від команди Президента до місцевої влади

Також під час робочої поїздки очільник Луганщини перевірив якість виконання робіт у реконструйованому відділенні невідкладних станів КНП «Сватівська багатопрофільна лікарня» за програмою Президента України «Велике будівництво».

Голова Cватівської міської ради Віта Сліпець, оглядаючи оновлену будівлю, зазначила: «Ми систематично, із 2015 року, наповнюємо цей медзаклад сучасним обладнанням, приймаємо на роботу медичний персонал. Ця лікарня у Сватовому є храмом здоров’я».

Наразі там працюють 49 лікарів, 121 медична сестра, 56 молодших медичних сестер.

Як повідомив голова обласної держадміністрації Сергій Гайдай, найближчим часом Луганщина отримає нові автомобілі швидкої допомоги, один з яких надійде до цієї лікарні.

«Відбудована лікарня в Сватовому є чудовим прикладом синергії у роботі – від команди Президента до місцевої влади. Тут не тільки відремонтоване приймальне відділення, а й придбане необхідне обладнання, у тому числі, найкращий в області апарат МРТ. Залишилось тільки найближчим часом замінити флюорограф, а також перенести реанімацію ближче до відділення невідкладних станів», – наголосив Сергій Гайдай.

Лікарня оснащена новими меблями і сучасним медичним обладнанням, там створені всі умови для надання невідкладної допомоги хворим, необхідні діагностичні та лікувальні потужності сконцентровані в одному місці.

Також для відділення збудовано захищений від негоди бокс для автомобілів швидкої допомоги, завдяки якому переміщення пацієнтів з машин до приміщення лікарні буде легким і зручним.

Крім того, місцевою владою разом із лікарями організовано акцію «Час діяти» зі збору коштів на придбання маммографу. Це має зміцнити громаду та зберегти здоров’я жінок.

Наостанок Сергій Гайдай звернувся до керівництва громади та району: «Я завжди кажу, що треба робити масштабні комплексні проєкти. Наприклад, термомодернізацію разом із закупівлею обладнання. Тобто, не обмежовуватись чимось одним».

Ремонт проведено за рахунок державного, місцевого бюджетів та залучених коштів. Приймальне відділення осучаснено за програмою «Велике будівництво». Крім того, лікарня бере участь у проєкті Європейського банку («Надзвичайна кредитна програма для відновлення України») на понад 13 млн гривень.

Ця опорна лікарня на 140 ліжок є сучасним потужним закладом охорони здоров’я вторинного рівня надання медичної допомоги, в якому надається амбулаторно-поліклінічна допомога дорослим і дітям. Заклад облаштовано 25 терапевтичними ліжками для лікування хворих на COVID-19, 25 кардіоневрологічними, 20 інфекційними ліжками для лікування хворих COVID-19, 25 хірургічними, 20 педіатричними, 15 акушерськими, 10 гінекологічними.

Меддопомога дорослому населенню там надається за 31, дитячому – за 9 спеціальностями. Стаціонарна – у 6 відділеннях за 21 спеціальностями.

Лікарня забезпечена операційним блоком на три операційні столи, трансфузіологічним, патологоанатомічним, централізованим стерилізаційним відділенням, має потужну діагностичну базу відділення екстреної медичної допомоги.