Прес-центр1 березня 2019, 15:03

Сергій Шакун перевірив готовність до роботи оперблоку та палати інтенсивної терапії у Гірській лікарні

01 березня очільник району Сергій Шакун відвідав філію КУ «Попаснянська центральна районна лікарня», що у місті Гірському. Метою поїздки до філії лікарні став огляд приміщень інтенсивної терапії та оперативного блоку після капітального ремонту. Разом із ним ознайомилися із готовністю до відкриття зазначених приміщень начальник відділу охорони здоров’я райдержадміністрації Наталія Кацарська та головний лікар районної медичної установи Олександр Ковальчук. Крім того, до перевірки долучилися тимчасово виконуючий обов’язки начальника військового шпиталю, що у Сєвєродонецьку, Юрій Бухаров та деякі військові лікарі.

Разом вони оглянули відремонтовані приміщення, перевірили медичне обладнання та обговорили ряд питань, які стосуються майбутньої роботи оперблоку та палати інтенсивної терапії. Зокрема, ними було обговорено питання щодо можливості надання пересувної стоматології для лікування нею на прифронтових територіях не лише військових, але й місцевих жителів, обговорили механізм надання медичної допомоги військовим у разі неможливості перевезення останніх до військових шпиталів та обсудили деталі угоди з надання у користування медичного обладнання. Наостанок Сергій Шакун та Юрій Бухаров обмінялися контактними даними та домовилися про подальшу плідну співпрацю.

Нагадаємо, на ремонт приміщень у Гірському було виділено близько трьох мільйонів гривень з районного бюджету, половину з яких було витрачено на ремонт, а другу половину – на медичне устаткування. Зазначимо, що розпочатий у грудні 2018 року ремонт, було завершено наприкінці лютого.