Прес-центр21 грудня 2018, 14:12

Сергій Шакун: План розвитку Попаснянщини є і ми будемо впевнено ним крокувати задля досягнення та зростання економічної стабільності в районі

Так розпочав свій виступ голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун, відкриваючи перше засідання Ради регіонального розвитку Попаснянського району – консультативно-дорадчого органу, утвореного розпорядженням голови райдержадміністрації за представництва керівників структурних підрозділів органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, установ та підприємств району різної форми власності, бізнесу та громадськості. 

Сьогодні на порядку денному першого засідання були підбиті підсумки розвитку Попаснянщини за 2014 – 2018 роки та запропоновано перспективний план розвитку району на 2019 – 2021 роки.

«Основне завдання Ради – це координація роботи державного та недержавного сектору, а також мобілізація всіх наявних ресурсів для подальшого розвитку Попаснянського району», – зазначив голова під час презентації досягнень в районі з 2014 по 2018 роки.

Не зважаючи на те, що Попаснянський район знаходиться на території проведення Операції об’єднаних сил, кількість вкладених в економіку району капітальних інвестицій за рахунок усіх джерел фінансування склала 650 мільйонів гривень. Це надало можливість втілити більше 250 проектів.

Значного розвитку вдалося досягнути в освітній та медичній сферах. Так, практично завершено модернізацію попаснянського районного медичного містечка, яке майже припинило своє існування у 2013 році. В ньому було відновлено роботу після капітального ремонту патологоанатомічного відділення, проведено капітальний ремонт харчоблоку, ведеться капітальний ремонт приміщення самої лікарні і поліклініки, проводилися ремонти у амбулаторіях і фельдшерсько-акушерських пунктах району. Для належної діагностики пацієнтів було придбано та отримано від міжнародних благодійних організацій надсучасне медичне обладнання: рентгенодіагностичне обладнання, апарат штучної вентиляції легенів, мобільну рентгенсистему, апарат для мембранного лікувального і донорського плазмоферезу, 12-ти канальний електрокардіограф тощо. Також цьогоріч від швейцарського фонду лікарня отримала спеціалізований автомобіль для надання екстреної допомоги. Крім того, у ІV кварталі поточного року розпочато реконструкцію операційного блоку та палати інтенсивної терапії у Гірській лікарні.

Всі школи, а особливо ті, що розташовані на прифронтовій лінії – зазнали модернізації та отримали сучасне шкільне обладнання.

Протягом двох останніх років були відновлені такі важливі для всієї інфраструктури не лише району, але й області об’єкти, як автомобільний міст через річку Лугань до села Троїцьке на автодорозі загального користування місцевого значення «Танюшівка» – Старобільськ – Артемівськ – Комишуваха – Попасна – МиронГРЕС на суму з державного бюджету понад 10 мільйонів гривень та шляхопроводу через залізницю на автодорозі загального користування державного значення «Покровськ – Бахмут – Михайлівка» на суму майже 20 мільйонів гривень.

Ще одним вкрай важливим проектом, який вдалося втілити на території Попаснянського району, стало будівництво газопроводу високого тиску від ГРС «Мирна Долина» до ШРП «Тошківка», довжиною близько 10 кілометрів, витрати на який з державного бюджету склали 35 мільйонів гривень.

За підтримки Міжнародного Комітету Червоного Хреста на території районного центру було збудовано дві нові водонапірні вежі. Реалізація цього проекту забезпечила безперебійне цілодобове водопостачання мешканців цілого мікрорайону міста Попасна.

І це – досить неповний перелік всіх здобутків, які вдалося втілити на території Попаснянського району.

Крім того, за останніми показниками питома вага надходжень до районного бюджету склала 174,2 мільйони гривень. Тож, на сьогоднішній день за цими показниками Попаснянщина займає перше місце серед всіх районів Луганської області та третє, після Сєвєродонецька, Лисичанська і Рубіжного, по області.

Співдоповідачами на засіданні ради, які презентували здобутки за 2014 – 2018 роки та озвучили проблемні питання, які необхідно внести до перспективного плану розвитку на 2019 – 2021 роки і спільно працювати над їхнім усуненням, виступили заступник голови Попаснянської міської ради Ірина Гапотченко та керівник військово-цивільної адміністрації міста Золоте та села Катеринівка Костянтин Ільченко.

«Сьогодні ми разом визначили основні пріоритетні напрямки роботи на наступні три роки, – підсумував засідання Ради регіонального розвитку голова району, – Для цього ми повинні об’єднати зусилля і разом реалізовувати нові пріоритетні напрямки з розвитку Попаснянського району шляхом ефективного використання внутрішнього потенціалу Попаснянщини, а також стимулювання і підтримки місцевих ініціатив», – додав він.