Прес-центр30 cічня 2018, 17:01

Сергій Шакун: Попаснянський район і надалі збільшуватиме свій економічний потенціал

30 січня, відповідно до поточного планування, під керівництвом голови райдержадміністрації Сергія Шакуна відбулася розширена апаратна нарада. Проходила вона у залі засідань Попаснянської райдержадміністрації за участю керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, начальників організацій, підприємств та установ району, голів місцевих рад.

Основною тематикою наради стали підсумки роботи за 2017 рік.

Так, відповідно до порядку денного, було розглянуто ряд найактуальніших питань. Зокрема, із доповіддю про підсумки роботи з укомплектування Національного архівного фонду виступила головний спеціаліст районного архівного відділу Юлія Сергєєва. Вона висвітлила стан з упорядкування документів в закладах району, наголосила на необхідності введення в дію нових номенклатур справ, затвердження положень про експертні комісії та їх склад, призначення відповідальних за ведення поточного діловодства, а також озвучила ряд наявних проблем з передачі документів на постійне зберігання до Державного архіву та шляхи їх усунення. За підсумками виступу очільник району доручив розробити графік виїзних консультацій із зазначеного питання для надання методичної допомоги.

З аналізом дохідної та видаткової частини загального бюджету Попаснянського району за 2017 рік виступив особисто голова райдержадміністрації Сергій Шакун. Він наочно продемонстрував присутнім планові показники дохідної части за 2017 рік, зауваживши на їх перевиконанні  на  13,6 мільйонів гривень або на 9,3% із запланованих. Так, Попаснянський район посів перше місце серед районів по надходженням доходів загального фонду (без урахування трансфертів) у 2017 році по Луганській області, випередивши Старобільський, Сватівський райони та місто Рубіжне, трохи не діставши показників Лисичанська. Джерелами формування дохідної частини місцевого бюджету району стали податок з доходів фізичних осіб та земельний податок і орендна плата. До того ж, Сергій Вікторович зауважив, що на відміну від Троїцького району, який має близько вісімдесяти однієї тисячі гектарів земель і отримав надходження до бюджету з цього виду оподаткування у розмірі дев’яти мільйонів гривень, Попаснянський район, маючи всього близько дев’ятнадцяти тисяч гектарів землі сільськогосподарського призначення, за 2017 рік поповнив районний бюджет на двадцять чотири мільйони. Така сама ситуація за підсумками 2017 року склалася і з податком з доходів фізичних осіб. Зокрема Попаснянський район, посівши також перше місце серед районів області, випередив, навіть, місто Рубіжне, знову ж таки трохи не догнавши місто Лисичанськ. Окремо очільник району озвучив основні видатки за минулий рік. Так, їх найзначніша частина прийшлася на сферу соціального захисту та соціального забезпечення населення, на другому місці – сфера освіти, а на третьому – сфера охорони здоров’я. Підсумовуючи свій виступ, Сергій Шакун звернув увагу присутніх, що намічена у 2017 році тенденція, буде зберігатися й надалі шляхом збільшення оподаткованих земель сільськогосподарського призначення та створення нових приватних підприємств.  

У підсумку наради присутні отримали доручення розробити місцеві Комплексі програми цивільного захисту та створити матеріальний резерв для попередження та ліквідації наслідків  надзвичайних ситуацій, продовжити роботу щодо обчислень для безкоштовного проїзду в місцевому транспорті окремих пільгових категорій громадян району і оновити базу пошкодженого та зруйнованого житла для можливості впровадження у районі нових проектів від міжнародних благодійних фондів.