Прес-центр14 листопада 2018, 16:11

Сергій Шакун прийняв участь у сесії Гірської міської ради

14 листопада у місті Гірське відбулась чергова сесія депутатів Гірської міської ради .

До засідання сесії запросили долучитися і голову Попаснянської райдержадміністрації Сергія Шакуна. Секретар ради, виконуюча обов’язки голови Гірської міської ради Тетяна Пєнкіна розпочала засідання з оголошення питань порядку денного. Першим питанням розглядався перехід на індивідуальне газове чи альтернативне опалення на наступний опалювальний сезон 2019/2020 року. Сергій Шакун у своєму виступі зазначив, що в Попаснянській районній державній адміністрації вже розпочато розробку програми поступового переходу міста Гірське на автономне опалення. Ця програма передбачатиме пільги для соціально незахищеної верстви населення та фінансуватиметься за кошти районного бюджету.

Під час виступу очільника району деякі депутати Гірської міської ради неодноразово висловлювали свою незгоду з відмовою від централізованого опалення та переходу до індивідуального. Вони не погоджувалися з нововведеннями, навіть не дивлячись на те, що борги КП «Теплокомуненерго» досі збільшуються і в наступному опалювальному сезоні підприємство не зможе отримати номінацію на природний газ від НАК «Нафтогаз».  

Також на сесії лунали вигуки окремих депутатів з приводу неналежного фінансування міста з районного бюджету. Сергій Шакун наголосив ,що розвиток міста Гірське є пріоритетним напрямком в стратегії економічного розвитку Попаснянського району. Так, лише в цьому році проведено капітальний  ремонт Гірської багатопрофільної гімназії , ямковий ремонт доріг, проведено роботи з  покрівлі дахів, модернізується місцева лікарня, проводиться капітальний ремонт нового дитячого садочка. Зокрема, з районного бюджету цьогоріч на розвиток міста Гірське було виділено близько 17 мільйонів гривень: на ремонт у школі – 10 мільйонів, у лікарні – 980 тисяч, у садочку –  2,5 мільйони, на ямковий ремонт дороги – 1 мільйон, покрівля дахів обійшлася у – 2,5 мільйони гривень.