Прес-центр25 лютого 2019, 22:02

Сергій Шакун провів виїзну зустріч із жителями Гірського

25 лютого голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун провів виїзну зустріч із жителями міста Гірське Попаснянського району. Проходила вона у приміщенні Гірської спеціалізованої загальноосвітній школі-інтернат.

На початку очільник району представив присутнім здобуткі, які вдалося досягти протягом 2017 – 2018 років та анонсував плани на 2019 рік. В свою чергу від імені гірчан до голови звернулася місцева депутатка Людмила Вольвач. Вона озвучила ряд питань, які, на думку місцевої громади, є найактуальнішими. Зокрема, пані Людмила запропонувала поінформувати присутніх про плани щодо ремонту місцевих доріг, шляхи зменшення популяції безпритульних тварин, усунення стихійних сміттєзвалищ. Сергій Шакун повідомив, що за підсумками 2018 року на конкурс проектів до Державного фонду регіонального розвитку було надано проекти з капітального ремонту дороги, що з’єднує Попасну і Гірське, а також передбачено кошти на ямковий ремонт деяких вулиць у самому місті. Для усунення стихійних сміттєзвалищ він запропонував активізувати місцеве населення в рамках проектів від міжнародних організацій, які працюються на території району та порадив представникам місцевої влади детально ознайомитися із практикою роботи в цьому напрямку Попаснянської міської ради. Крім того, він зазначив, що незабаром в районі розпочне роботу організація, яка проводитиме стерилізацію безпритульних тварин, щеплення від сказу і чипування, і що для проведення цієї роботи будуть виділені відповідні кошти.

Окремо Сергій Шакун заначив, що вже майже завершено роботу з розробки районної програми з децентралізації опалення і жителі багатоповерхівок Гірського повинні найближчим часом визначитися із видом опалення, на яке переходитиме той чи інший будинок. У зв’язку із чим, мешканці деяких житлових будинків звернулися до очільника з проханням налагодити мережі електроживлення в будинках та відновити електрощитові у парадних.

Наостанок учасники зустрічі поцікавилися з приводу проведення у Гірському виборів Президента України і можливості скоєння провокацій сторонніми особами. На що Сергій Шакун запевнив, що під час виборів як районна, так і обласна влада не допустить провокаційних дій і вибори відбуватимуться виключно в рамках чинного законодавства.

В цілому зустріч пройшла в конструктивному руслі, виявивши збіг позицій сторін з основних питань.