1 листопада 2017, 16:11

Сергій Шакун: Розвинуте демократичне та громадське суспільство можна будувати лише в державі, де громадяни є активними учасниками процесу формування та реалізації державної політики

Сприяння розвитку громадянського суспільства є однією з найважливіших умов становлення України як демократичної, правової держави. Це, насамперед, передбачає налагодження ефективної взаємодії органів виконавчої влади з інститутами громадянського суспільства на засадах партнерства, спільного інтересу в досягненні цілей, пов’язаних з процесом демократизації усіх сфер державного управління і суспільного життя, соціально-економічним і духовним прогресом, всебічним забезпеченням захисту прав і свобод людини та громадянина.

З метою створення умов для ефективної участі громадян і їх об’єднань в  управлінні державними справами, здійснення громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади, а також забезпечення відкритості та прозорості діяльності таких органів 01 листопада 2017 року відбулись установчі збори з формування нового складу Громадської ради при Попаснянській райдержадміністрації.

Ініціативна група, яка організовувала підготовчу роботу по проведенню засідання, забезпечила в повному обсязі виконання поставлених перед нею завдань: призначила дату проведення зборів, їх порядок денний, провела прийом та реєстрацію документів від Інститутів громадянського суспільства району, сформувала відповідно до отриманих заявок список учасників установчих зборів, запросила представників Інститутів громадянського суспільства на засідання установчих зборів.

На початку засідання голова райдержадміністрації Сергій Шакун наголосив на тому, що громадська рада повинна бути містком між владою і населенням, вміти прислухатися до громадськості, донести її думку до влади, а влада, в свою чергу, всебічно сприятиме розвитку громадянського суспільства в Попаснянському районі та підтримуватиме всі її ініціативи. 

На установчих зборах було обрано членів громадської ради, куди ввійшли 11 представників інститутів громадянського суспільства. Після чого було проведено перше засідання новообраної громадської ради, на якому було обговорено і ухвалено Положення про громадську раду та регламент громадської ради, а також обрано її керівний склад.  

Головою Громадської ради одноголосно обрано голову Комишуваської громадської організації «КОМРОЗ» Станіслава Богданова. Свою одностайність присутні висловили і при обранні заступника та секретаря Громадської ради. Ними стали голова Попаснянської міської громадської організації «Я вірю в своє місто» Сніжанна Матковська та голова Золотівської міської громадської організація «Золотий світанок» Світлана Печена відповідно.

Вже на першому засіданні члени громадської ради обговорили ряд важливих питань, зокрема, визначили склад постійних комісій ради, затвердили План роботи до кінця поточного року тощо.

Наступне засідання громадської ради заплановано провести 12 грудня 2017 року.