Прес-центр24 вересня 2018, 14:09

Сергій Шакун: в Попаснянському районі не буде несанкціонованої вирубки лісу

19 вересня Врубівському селищному голові Віктору Кравцю зателефонували з приводу вирубки лісу на території ради. Його реакція була миттєвою: він відразу ж зателефонував очільнику району Сергію Шакуну та викликав поліцію. По прибуттю поліції на місце порубки, робітники, які нею займалися, надали представникам правоохоронних органів всі необхідні документи, зазначивши, що замовником робіт є Сєвєродонецьке лісомисливське господарство.

Для з’ясування правочинності дій, через які виникла ситуація, 24 вересня голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун в екстреному порядку провів робочу нараду з зазначеного приводу. На неї він запросив представників Сєвєродонецького лісомисливського господарства, поліції, прокуратури та деяких структурних підрозділів райдержадміністрації.

Представники Сєвєродонецького лісомисливського господарства пояснили, що відповідними екологічними структурами («Харківлісозахист») було надано дозвіл на порубку сухостою та висихаючих дерев. Проте, за підсумками попереднього огляду місцевості, було зроблено припущення, що вирубувалися неушкоджені «здорові» дерева. В підтвердження цьому присутнім було запропоновано переглянути фото, зроблені відразу після вирубки лісу.

За підсумками наради очільник району доручив начальнику управління агропромислового розвитку РДА у найкоротший термін запланувати та провести разом з екологами і керівництвом лісомисливського господарства виїзний огляд на місці вирубки лісу, а спеціалістам ЛМГ негайно підготувати відповідний звіт та надати його до управління АПР. Крім того, поки з’ясовуються обставини ситуації, головою райдержадміністрації надане усне доручення призупинити будь-які дії на території Попаснянського району з чистки лісу від сухостою та висихаючи дерев.