Прес-центр12 грудня 2017, 14:12

Сергій Шакун: в Тошківці та Нижнєму не буде допущено надзвичайної ситуації

12 грудня голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун разом із начальником управління з питань цивільного захисту Луганської облдержадміністрації Володимиром Мирошниченком провів робочу нараду з питань сталого проходження осіньо-зимового періоду 2017/2018 в Тошківській та Нижнєнській селищних радах та недопущення в цих населених пунктах  надзвичайних ситуацій.

Нарада відбувалася за участю відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації та голів зазначених селищних рад.

Із доповідями щодо приведення до належного стану електромереж селищ, обрізки сухостою в місцях, де вони загрожують лініям електропередач та забезпеченням місцевих мешканців твердим паливом виступили Тошківський та Нижнєнський селищні голови Ніна Губай і Валерій Шопін. Так, було з’ясовано, що в Тошківці та Тошківці-1 за два тижні не було проведено ні перевірку щитів електромереж, які знаходяться в багатоповерховому житловому фонді, не з’ясовано нагальні потреби населення щодо виділення твердого палива, не створено робочу групу для з’ясування кількості сухостою, який необхідно ліквідувати. В селищах Нижнє та Світличне ситуація дещо краща, але усе ж таки потрібно прискорити темпи обрізки сухостою та більше інформувати населення про роботу місцевої влади.

Окремо Володимиром Мирошниченком були озвучені питання, з якими місцеві мешканці Нижнєнської селищної ради звернулися до районної та обласної влади. Зокрема, йшлося про маршрут «Сєвєродонецьк – Нижнє», якість питної води, будівництва каналізаційної системи в місцевому фельдшерсько-акушерському пункті, відкриття аптеки, ремонту аварійних опор електромереж та поновлення вуличного освітлення.

«Ми всіляко сприятимемо вам та надаватимемо, в разі необхідності, будь-яку допомогу, – запевнив Сергій Вікторович, – Але й ви зі свого боку повинні проводити певну роботу», – додав він і разом із Володимиром Федоровичем зобов’язав Губай та Шопіна до 13 грудня ліквідувати всі недоліки та відзвітувати про проведену роботу.