Прес-центр9 жовтня 2018, 16:10

Соціально-побутові проблеми мешканців Золотого-4 на контролі у влади

09 жовтня відбулася виїзна нарада голови Попаснянської райдержадміністрації Сергія Шакуна щодо вирішення проблемних соціальних питань мешканців міста Золоте-4, які проживають по вулиці Експерементальна,будинки 1 та 2.

Для більш дієвого та швидкого вирішення зазначеної проблематики на нараду запросили виконуючого обов’язки начальника управління з питань цивільного захисту ОДА Юрія Кульшая. Основні питання були озвучені керівником військово-цивільної адміністрації міста Золоте і села Катеринівка Костянтином Ільченком.

Перш за все учасниками наради обговорювалися правові аспекти виділення тимчасового помешкання з комунального житлового фонду міста Золоте жителям вищезазначених вулиць. Юрій Кульшай наголосив на необхідності проведення відповідної роз’яснювальної роботи місцевими органами влади щодо написання заяв встановленого законодавством зразка мешканцями вулиці Екперементальна. Крім того, він наголосив на необхідності отримання письмової згоди від осіб, які забажали переселися у тимчасові помешкання.

Окремо учасники наради обговорили можливі шляхи приведення зазначеного житла у належний стан. Зокрема, було вирішено зв’язатися із міжнародними благодійними організаціями та надати їм необхідні документи для відновлення або проведення ремонту пошкодженого внаслідок ворожих обстрілів житлового фонду.

Очільником району Сергієм Шакуном було запропоновано у найкоротший термін розглянути питання з проведення ремонтних робіт та виділення тимчасових помешкань на засіданні районної комісії з техногенно-екологічної безпеки та, за підсумками, направити клопотання з цього приводу для розгляду на аналогічній комісії обласного рівня.

Наостанок керівник ВЦА міста Золоте та села Катеринівка Костянтин Ільченко звернувся до учасників наради з питання відновлення електропостачання по вулиці Вільна та створення «зеленого коридору» для мешканців вулиць Набережна і Польова (Золоте-4) з метою вивезення особистих речей. Беручі до уваги важливість озвучених питань, присутні дійшли висновку про необхідність звернення з цього приводу до вищих органів влади.