Прес-центр10 жовтня 2018, 21:10

Співпраця з Латвійською Республікою продовжується

Нещодавно Попаснянський район відвідала делегація з Латвійської Республіки на чолі із мером міста Орге Егілсом Хелманісом. Метою візиту делегації стало налагодження партнерських відносин між Попаснянським районом та містом Орге Латвійської Республіки. Вражений побаченим, пан Егілс презентував результати поїздки співвітчизникам та наголосив на необхідності впровадження спільних проектів в освітній та медичній сферах.

Саме тому, 10 жовтня Попаснянський район знову відвідали представники Латвійської Республіки під головуванням радника посольства Латвії Іреною Путненею. Також до складу делегації увійшли капелан Елмарс Плявіньш, психолог Вілніс Чернявськіс, а супроводжували їх представники Збройних Сил України з міста Слов’янська.

Зустріч проходила у теплій дружній атмосфері. Сторони обговорили ймовірні спільні проекти, які незабаром можна буде запровадити на території Попаснянського району. Зокрема, обговорювалася взаємодія в медичні сфері та налагодження сумісної роботи щодо проведення  психологічної реабілітації учасників АТО, організація подорожей учнів навчальних-освітніх закладів до Західної Європи, обмін досвідом у сфері відновлення інфраструктури тощо.

Крім того, голова райдержадміністрації розповів делегації, яким чином і у які терміни відбувалося відновлення району після ворожих обстрілів: ремонт двох мостів менше ніж за рік, капітальні ремонти освітніх та культурних закладів, модернізація медичного містечка, яке, до речі, ще до війни було повністю занедбане та майже не функціонувало. Не оминув він і озвучити питання відносно плідної співпраці влади та міжнародних благодійних організацій, які надають допомогу не лише мешканцям району, але й допомагають установам і організаціям.

За підсумками зустрічі сторони намітили плани щодо подальшої співпраці та домовилися незабаром провести ще одну зустріч, в ході якої більш детально окреслити рамки спільних проектів за різними напрямками. На останок Сергій Шакун вручив Ірен  Путнені подячний лист. В свою чергу представники Збройних Сил України передали через районний відділ освіти райдержадміністрації від громадської організації «Благодійний фонд «Крила» для учнів молодших та середніх класів цікаві книжечки.

Тож, далі буде!