Прес-центр27 серпня 2019, 11:08

Співпраця з Латвійською республікою продовжується

Як повідомлялося раніше, делегація від Попаснянського району на чолі із виконуючим обов’язки голови райдержадміністрації Романом Колесником з робочим візитом відвідала Огрське крайове самоврядування Латвійської Республіки.
Серед делегацій, запрошених до Латвії, були також представники від Литви, Французької Республіки, Королівства Швеції.
Програма зустріч була розрахована на два дні – з 23 по 24 серпня.
У перший день відбулася робоча зустріч зарубіжних делегацій із мером міста Огре Егілсом Хелманісом. Пан мер ознайомив гостей із планом розвитку Огрського краєвого самоврядування та здобутками, які було впроваджено на його території останнім часом. Після зустрічі всі разом вирушили на відкриття нового дитячого ігрового майданчика на проспекті Яніса Чакстеса, Дитячо-юнацького університету Ризького університету на базі Огрської середньої школи №1, нової будівлі Соціальної служби Огрського краю.
Після офіційних заходів делегація була запрошена на культурно-масове свято під девізом «Життя – це кіно», яке тривало два дні.
За ці дні на попаснян чекали молодіжні заходи, концертні програми, парад човнів, ярмарок «Великий Кристапс», бібліовиставки, спортивні заходи, перегляд кінофільмів під відкритим небом та концерт «Легендарна ніч в Огре» за участю латиських популярних гуртів.
За підсумками поїздки між представниками Попаснянського району та Огрського крайового самоврядування було досягнуто попередньої домовленості про приїзд делегації з Огре до Попаснянського району наприкінці вересня та остаточно вирішено питання щодо оздоровлення дітей з лінії розмежування у Латвійській Республіці на осінніх канікулах 2019 – 2020 навчального року.