Прес-центр28 серпня 2018, 17:08

Стале функціонування КП "Попаснянський районний водоканал" під загрозою

28 серпня в Попаснянській райдержадміністрації відбулося термінове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки. Проходило воно під головуванням очільника району Сергія Шакуна.

Під час засідання розглядалося питання щодо загрози зупинки функціонування Комунального підприємства «Попаснянський районний водоканал».

Доповідачем виступив директор підприємства Іван Вілков.

Він зазначив, що станом на 28 серпня 2018 року ТОВ «ЛЕО» зупинило видаткові операції на розрахункових рахунках Комунального підприємства, через що тепер виникла загроза повного знеживлення підприємства і, як наслідок, припинення постачання послуг населенню з водопостачання та водовідведення не лише на підконтрольній українській владі частині Луганської області, але й на тимчасово непідконтрольній території. Зазначена ситуація виникла у зв’язку із затримкою розроблення та впровадження механізму розрахунків за воду, яка потрапляє на територію ОРДЛО. Проте, на сьогоднішній день у підприємства поточні борги відсутні. Крім того, Іван Вілков наголосив, що у разі припинення водопостачання на значній території Луганської області виникне загроза екологічної катастрофи.

За підсумками розглянутого питання було прийнято комісійне рішення про підготовку відповідних листів до командуючого Об’єднаних сил, генерал-лейтенанта Сергія Наєва та голови Служби Безпеки України Василя Грицака. Та, не дивлячись на критичність ситуації, вона знаходиться під контролем районної влади, а питання сталого функціонування комунального підприємства буде вирішуватися на державному рівні.

Другим питанням порядку денного засідання стало затвердження заходів щодо запобігання виникненню пожеж у природних екосистемах. Всі заходи, озвучені представниками Попаснянського міськрайонного відділу ГУ ДСНС були прийняті комісією одностайно.