Прес-центр11 cічня 2019, 14:01

Стан підліткової злочинності на території Попаснянського району протягом 2018 року

Одним з пріоритетних напрямків діяльності органів прокуратури залишається попередження злочинності серед неповнолітніх.

Протягом 2018 року Попаснянським відділом Лисичанської місцевої прокуратури Луганської області до суду спрямовано 13 обвинувальних актів стосовно 12 неповнолітніх, що вчинили кримінальні правопорушення та 1 клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності неповнолітнього правопорушника на підставі ст. 47 КК України (у зв'язку з передачею на поруки педагогічному колективу навчального закладу, в якому проходить навчання).

Судами за результатами розгляду винесено 9 рішень (8 обвинувальних вироків та 1 ухвала про звільнення від кримінальної відповідальності у зв'язку з передачею на поруки). Одного неповнолітнього, який неодноразово вчиняв кримінальні правопорушення, суд засудив до покарання у вигляді позбавлення волі з його відбуттям в спеціалізованій установі.

Протягом 2018 року мав місце 1 випадок вчинення неповнолітнім після його засудження повторних кримінальних правопорушень.

За категоріями кримінальних правопорушень, що вчинені неповнолітніми протягом 2018 року, найбільшу питому вагу складають злочини проти власності – крадіжки (17 кримінальних правопорушень). Крім того неповнолітніми вчинялись кримінальні правопорушення щодо   незаконного заволодіння транспортними засобами (1 кримінальне правопорушення) та у сфері обігу наркотичних засобів (1 кримінальне правопорушення).

 

Прокурор відділу                                                                   О. Суббота