Прес-центр18 cічня 2020, 09:01

Стан злочинності серед неповнолітніх на території Попаснянського району протягом 2019 року

Протягом 2019 року у порівнянні з попереднім періодом на території Попаснянського району спостерігалось зниження рівня кримінальних правопорушень, вчинених неповнолітніми особами або за їх участю .
Так, протягом січня-грудня 2019 року у провадженні слідчих Попаснянського ВП ГУНП в Луганській області перебувало 11 кримінальних проваджень вказаної категорії стосовно 6 неповнолітніх осіб.
До суду спрямовано матеріали 8 кримінальних проваджень: у 7 кримінальних провадженнях складено обвинувальні акти, за результатами досудового розслідування 1 кримінального провадження до суду направлено 2 клопотання про застосування до неповнолітніх правопорушників примусових заходів виховного характеру. У залишку залишається 1 кримінальне провадження, досудове розслідування у якому триває.
Зниження рівня злочинності серед неповнолітніх на території Попаснянського району склало 52,6%, що є одним з найвищих показників по Луганській області.
За результатами розгляду судами постановлено 2 обвинувальні вироки, винесено 1 ухвалу про застосування до 2 неповнолітніх правопорушників примусових заходів виховного характеру. Виправдувальні вироки судами у кримінальних провадженнях вказаної категорії не виносились. У залишку на розгляді суду залишається 2 кримінальні провадження стосовно неповнолітніх.
Аналогічно з попереднім періодом, неповнолітні вчиняли кримінальні правопорушення, що посягають на право власності та здоров'я потерпілих: 8 крадіжок, 2 незаконні заволодіння транспортними засобами, 1 легкі тілесні ушкодження.
Начальник Попаснянського відділу Лисичанської місцевої прокуратури Іван Самсонюк