Прес-центр7 грудня 2017, 16:12

Старшокласники Попаснянського району прийняли участь у рольовій грі «Модель ООН»

07 грудня, за ініціативи Комишуваської громадської організації «КОМРОЗ» та підтримці Міжнародного благодійного фонду «Восток-SOS» та під патронатом Попаснянської райдержадміністрації, в Попаснянському районі відбулася рольова гра для старшокласників «Модель ООН». Метою цього заходу стало формування нової української еліти в аспекті розвитку місцевого самоврядування.

Для проведення заходу свої двері гостинно відкрив Комишуваський навчально-виховний комплекс. Серед почесних гостей, які також прийняли участь в грі у якості глядачів, були перший заступник голови Попаснянської райдержадміністрації Віталій Проскурко, голова Комишуваської селищної ради Віталій Ткаченко, голова Врубівської селищної ради Віктор Кравець, директор районного методичного центру Олена Лагутіна разом із методистами та вчителі історії і правознавства загальноосвітніх шкіл.

Після офіційної частини, на якій гості привітали учасників з такою значною для них подією та побажали плідно попрацювати й знайти для себе щось нове та цікаве, відбулося представлення країн-учасниць та сумісна робота в комітетах з соціально-економічних питань та з прав людини. До речі, це перша спроба проведення такого масштабного заходу в районі (участь у грі прийняли учні з 12 загальноосвітніх закладів району та Попаснянського ліцею залізничного транспорту).

Триватиме засідання комітетів два дні і за підсумками учасники винесуть, відповідно обговорених проблем, резолюції. Під час заходу молодь випробує себе у якості дипломатів, навчатиметься вести дискусію та обстоювати свою позицію, дізнається більше про сучасні міжнародні відносини, поточну міжнародну ситуацію та діяльність ООН у світі, створюватиме нове коло знайомств. Проте найголовніше  – участь у Моделі ООН виступить стимулюючим чинником прагнення до мирного вирішення політичних проблем, формуватиме навички та модель поведінки, які сприяють співробітництву учасників – «суб’єктів політики».

Фото можна переглянути у фотогалереї.