Прес-центр26 листопада 2019, 10:11

Старшокласники Попаснянського району вже втретє прийняли участь у рольовій грі «Модель ООН».

25 листопада, за ініціативи місцевої громадської організації «КОМРОЗ» та під патронатом відділу освіти Попаснянської райдержадміністрації, в Попаснянському районі відбулася рольова гра для старшокласників «Модель ООН». Цей захід відбувається вже третій рік поспіль і старшокласники завжди із задоволенням приймають в ньому участь.

Для проведення заходу свої двері гостинно відкрив Комишуваський навчально-виховний комплекс.

Після офіційної частини, на якій гості, а це заступник начальника відділу освіти Валентина Шулік, Комишуваський селищний голова Віталій Ткаченко, голова громадської організації «КОМРОЗ» Станіслав Богданов, привітали учасників з такою значною для них подією та побажали плідно попрацювати й знайти для себе щось нове та цікаве, відбулося представлення країн-учасниць та сумісна робота в двох комітетах: «Рада ООН з прав людини» і «Міжурядова група експертів зі зміни клімату». Як і два роки поспіль, цього року участь у грі приймали учні майже всіх загальноосвітніх закладів району.

Триватиме засідання комітетів два дні – з 25 по 26 листопада, і, за підсумками, учасники винесуть, відповідно обговорених проблем, резолюції, які потім будуть надіслані до посольства ООН в Україні.

Під час заходу молодь випробує себе у якості дипломатів, навчатиметься вести дискусію та відстоювати свою позицію, дізнається більше про сучасні міжнародні відносини, поточну міжнародну ситуацію та діяльність ООН у світі, створюватиме нове коло знайомств. Проте найголовніше – участь у Моделі ООН виступить стимулюючим чинником прагнення до мирного вирішення політичних проблем, формуватиме навички та модель поведінки, які сприяють співробітництву учасників – «суб’єктів політики».