Прес-центр5 вересня 2019, 10:09

Тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення поки встановлено

Нещодавно комунальне підприємство «Попаснянський районний водоканал» звернулося до Попаснянської райдержадміністрації з намірами про затвердження нових тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. У своєму повідомлені про наміри щодо встановлення нових тарифів спеціалісти підприємства прописали причини їх підвищення. Зокрема, такі, як підвищення прожиткового мінімуму для працездатних осіб, ріст середньозваженої ціни на спожиту електроенергію тощо.

Для вивчення цього вкрай складного питання виконуючий обов’язки голови Попаснянської райдержадміністрації Роман Колесник скликав нараду. Спеціалісти райдержадміністрації розглянули розрахункові розміри тарифів, згідно складових їхньої структури, розрахованих на 2019 рік, та з’ясували, що підвищення вартості послуг зросте на 100 відсотків.

Нагадаємо, у Попасній вода подається погодинно, досить часто водопостачання взагалі відсутнє і не лише  у Попасній, але й в інших населених пунктах району. Майже весь літній період у приватних секторах деяких міст та селищ району ця послуга не надавалася. При цьому головним поясненням щодо відсутності води при звернені жителів до диспетчера було посилання на проведення ремонтних робіт. Все це підтверджують чисельні звернення громадян на Урядову гарячу лінію та до загального відділу Попаснянської райдержадміністрації.

Тобто, послуга, яку отримує населення Попаснянського району від підприємства надається не на належному рівні. Крім того, підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення відбулося восени минулого року. Чергове ж їх підвищення призведе до «соціального вибуху» серед жителів району.

Враховуючи всі чинники, Попаснянською райдержадміністрацією було відхилено намір про підвищення тарифів до рівня запропонованого КП «Попаснянський    районний водоканал». Більш того, райдержадміністрація рекомендувала підприємству провести розрахунки з коригування діючого тарифу, але з підвищенням не більш ніж на 10% тарифу виключно на централізоване водопостачання, залишивши без змін тариф на водовідведення.

Отже, на даному етапі, питання щодо підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення залишається неузгодженим.