Прес-центр14 березня 2019, 15:03

У Гірському відкрили стабілізаційний медичний пункт

14 березня, після капітального ремонту, у Гірській міській лікарні Комунальної установи «Попаснянська центральна районна лікарня» відбулось відкриття стабілізаційного медичного пункту: оперативного блоку та палати інтенсивної терапії.

У заході взяли участь заступник командувача Операції об’єднаннях сил, генерал-лейтенант Олег Грунтковський, голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун, заступник начальника військового шпиталю, що у Сєвєродонецьку, Юрій Бухаров, військові медики та керівництво Гірської міської лікарні.

Під час огляду відремонтованих приміщень Сергій Шакун розповів про обсяг проведених ремонтних робіт та запропонував ознайомитися із новопридбаним сучасним медичним обладнанням. Також очільник району повідомив, що наразі ведуться роботи із залучення фахівців для роботи у районній лікарні і для нових лікарів утворюються максимально комфортні умови як для роботи, так і для проживання. Наприклад, міськими радами виділяються кошти для придбання комунального житла для лікарів.

Олег Грунтковський був вражений побаченим, тим більш, що ремонтні роботи тривали із грудня 2018 року до середини лютого 2019 року, виконувалися вони із дотриманням всіх санітарних норм і виключно за кошти районного бюджету.

«Я дякую всім, хто долучився до такої благородної справи, – зазначив генерал-лейтенант, – Початок покладений і медичний заклад, що у Гірському знову відновить свою роботу завдяки старанням, допомозі і відношенню як командування ООС, так і завдяки вам – нашим друзям. Ми наведемо порядок і обов’язково з усіма вами дійдемо до перемоги», – зазначив заступник командувача ООС.

Самим приємним моментом під час відкриття стабілізаційного пункту у Гірській лікарні стало відзначення медичних працівників. Так, за старання, професіоналізм. сумлінне виконання своїх службових обов’язків і бойових завдань в районі ООС і стримання збройної агресії Російської Федерації на території луганської і донецької областей хірургічну бригаду було відзначено медалями «Козацький хрест ІІ ступені», цінними подарунками та грамотами

Тож, від сьогодні і надалі військовослужбовці та мешканці Гірського будуть мати змогу проходити лікування та  реабілітацію в сучасних комфортних умовах.