Прес-центр16 грудня 2020, 16:12

У Краматорську пройшов форум «Схід можливостей»

15 та 16 грудня у Краматорську пройшов форум «Схід можливостей», організатором якого виступило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Одним з основних спікерів форуму був голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай. Також участь у заході взяв голова Попаснянської райдержадміністрації Роман Власенко.

Під час свого виступу Сергій Гайдай окреслив пріоритетні напрямки розвитку Луганської області та поділився амбітними планами на 2021 рік. Зокрема, ним були озвучені завершені проєкти в рамках «Великого будівництва», а це: відновлені сім шкіл, чотири дитячі садочки, чотири стадіони, завершується реконструкція п'яти приймальних відділень лікарень, відбудовано 255 кілометрів доріг. Головною ж стратегічною ініціативою наступного року є реалізація проєкту з модернізації Попаснянського районного водоканалу, партнерами в якому виступають представники Франції із кошторисом у 75 мільйонів євро. Також планується завершити ремонти усіх основних автомагістралей Луганщини, побудувати залізничну гілку, що з'єднуватиме північні райони області зі всеукраїнською мережею та  збудувати у Сєвєродонецьку обласну клінічну лікарню за підтримки австрійської компанії. щодо будівництва в Сєвєродонецьку обласної клінічної лікарні.

Організатори форуму провели презентацію кейсів за 2020 рік та окреслили вектори розвитку на 2021-й. Зокрема, щодо програми компенсації за зруйноване житло, створення спеціальних умов для ведення бізнесу у Луганській та Донецькій областях, модернізації та відкриття нових КПВВ.

Також упродовж форуму Міністерством було нагороджено громадських активістів та волонтерів, презентовано донорські програми і проєкти, які реалізуються в Луганській та Донецькій областях, організовано роботу панельних дискусій «Стратегічний розвиток громад Сходу. Умови для розбудови спроможності», «Інформаційна безпека України, інформаційна реінтеграція тимчасово окупованих територій».

Захід відбувся в рамках проєкту Демократичне врядування у Східній Україні (DG East) USAID Ukraine – USAID Україна за фінансової та технічної підтримки Агентства США міжнародного розвитку (USAID).