Прес-центр30 cічня 2020, 15:01

У Новотошківській ВЦА керівником апарату Попаснянської райдержадміністрації проведено нараду з питань архівної справи та діловодства

30 січня 2020 року керівник апарату Вікторія Попова провела виїзну робочу нараду у військово-цивільній адміністрації селища Новотошківське з питань архівної справи та діловодства. До участі у нараді долучилися заступник керівника Новотошківської військово-цивільної адміністрації Аліна Губар,  головний спеціаліст-юрисконсульт військово-цивільної адміністрації Юлія Чугай, начальник архівного відділу райдержадміністрації  Кристина Хащенко та головний спеціаліст відділу Юлія Сергєєва.

Під час наради представники райдержадміністрації ознайомилися із станом науково-технічного опрацювання документів постійного зберігання та з особового складу, оглянули загальний стан приміщень, де зберігаються документи, обсудили питання подальшої співпраці щодо оперативного їх упорядкування. Особливу увагу під час наради було приділено організації роботи діловодства та діяльності експертної комісії, а саме: складу комісії, наявності положення про експертну комісію, веденню протоколів засідань. 

В ході наради посадовцям Новотошківської ВЦА були надані методичні рекомендації щодо ведення діловодства в частині відповідності індивідуальної інструкції з діловодства до вимог чинного законодавства. Особам, відповідальним за архівну справу, надані методичні рекомендації з питань складання описів справ постійного зберігання та з особового складу, складання актів про вилучення для знищення документів, не внесених до Національного архівного фонду, та надана допомога по оформленню архівних справ.

За підсумками наради сторони визначилися із шляхами подальшої співпраці, термінами завершення роботи з науково-технічного упорядкування документів НАФ та з особового складу, було призначено відповідальних за цей напрямок роботи осіб. Також попередньо було визначено дату наступного виїзду з метою перевірки ходу упорядкування.