Прес-центр14 квітня 2018, 16:04

У Попасній пройшла благодійна акція "Створи Пасхальну писанку"

14 квітня, у період Великодніх свят, за ініціативи Попаснянської міської ради, відбулася благодійна акція «Створи Пасхальну писанку». Проходила вона на території Свято-Миколаївського храму.

Дев’ять навчально-освітніх закладів міста, три підприємства і Попаснянська райдержадміністрація відгукнулися на призов прийняти участь в акції.  Парад яскравих писанок супроводжувався бійкою ярмарковою торгівлею домашніми смаколиками та поробками.

З привітальними словами до учасників та гостей акції зверталися організатори свята у особі Попаснянського міського голови Юрія Онищенка, голови Попаснянської райдержадміністрації Сергія Шакуна та виконуючого обов'язки голови Попаснянської районної ради Миколи Чернікова. Також із промовою до мирян звернулися й священики храму. Вони подякували за участь в акції та розповіли разом з учасниками місцевого театрального гуртку про традицію розписування та розфарбовування яєць на Великдень.

За участь в заході всі учасники отримали від Юрія Онищенка подяки, а найкращі писанки залишилися в храмі. Крім того серед представлених на ярмарку поробок було обрано найкращі, з яких тепер буде зроблено Великодню експозицію у Попаснянському районному краєзнавчому музеї.

Наостанок отець Михаїл благословив іконами учасників акції, які презентували найкращі, на його думку, писанки.

За підсумками благодійної акції було зібрано десять тисяч сто шістдесят п'ять гривень. Ці гроші будуть передані маленькому попаснянину, що хворіє на онкологічне захворювання, та дівчинці з особливими потребами.   

Фото можна переглянути за посиланням: http://pps.loga.gov.ua/oda/press/fotogallery/svyatkova_blagodiyna_akciya...