Прес-центр22 грудня 2020, 13:12

У Попасній відкрили перший в районі навчально-тренінговий центр STEM-освіти

Сьогодні, 22 грудня, відбулася значна подія в галузі позашкільної освіти Попаснянського району: відкриття першого районного інноваційного центру STEAM-освіти. Відкривав центр голова Попаснянської райдержадміністрації Роман Власенко. До речі, він був і ініціатором реалізації такого масштабного проєкту на Попаснянщині. Також участь у відкритті центру взяли представники Попаснянського районного методичного центру, директорка Попаснянського районного будинку дитячо-юнацької творчості, на базі якого і відкривається центр, і обдарована учнівська молодь Попасної.
«Мені дуже приємно, що проєкт з відкриття інноваційного центру STEAM-освіти вдалося реалізувати, адже ідея його створення у мене з’явилася досить давно, ще коли я займався громадською діяльністю, – зазначив у своїй промові голова райдержадміністрації, – Цей центр є найінноваційнішим та найкращім у Луганській області і я хочу, щоб він став магнітом для вас – учнівської молоді нашого району, і допоміг стати успішними і конкурентоспроможними на ринку праці у дорослому житті. Адже якщо ви станете успішними, то і Попаснянщина завжди буде успішною. Це глобальна мета. А сьогодні я вам бажаю творчих успіхів та обіцяю допомагати у всіх ваших починаннях, проєктах, стартапах», – додав очільник району.
Допомагатимуть талановитим школярам розширювати кругозір, інтегровано вивчати математично-природничі науки, технології, розвиватимуть технічну творчість, інжиніринг та моделювання такі ж творчі викладачі. Так, гуртки з робототехніки і «Крок у майбутнє» (робота на 3D-принтерах) вестиме Олександр Борисенко, гурток з фотонатуралістики – Олексій Лобуновський, гурток «Комп'ютерний всесвіт» – Яна Власовчук, основам проєктного менеджменту учнів вчитиме Станіслав Богданов, а основам критичного мислення – Сергій Степанов, кіношколу вестиме Катерина Нестерова.
Для проведення у центрі таких цікавих занять було придбано спеціальне обладнання: 3D-принтери, квадрокоптери, робототехніка, конструктори, офісна техніка та інше необхідне устаткування.
Слід зазначити, що реалізація проєкту з відкриття центру STEAM-освіти стала можливою завдяки міжнародній технічній допомозі та співфінансуванню з районного бюджету у розмірі майже 750 тисяч гривень. Надалі заклад функціонуватиме як за підтримки райдержадміністрації, так і за підтримки ООН. Крім того, STEAM-центр започаткований у позашкільній освіті, що значно розширює можливості учнів, адже вони можуть проводити у закладі весь свій вільний час.