Прес-центр31 жовтня 2018, 17:10

У Попаснянській районній бібліотечній системі відбувся круглий стіл за участю чеських представників

31 жовтня у Попаснянській районній бібліотечній системі відбувся круглий стіл за участю чеських представників.

Представляли Чеську Республіку на Попаснянській землі: голова НКО команди для України Петр Пойман, підполковник Управління кримінальної поліції та слідчої служби Поліцейської президії Мартіна Петровичова та  представник незалежної консалтингової компанії «4G-Eval» Вероніка Степкова. Також на засіданні були присутні голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун та його заступник Карина Кошелєва, заступник міського голови Ірина Гапотченко, представники поліцейського батальйону «Луганськ 1» та Попаснянського відділу національної поліції. Організатором зустрічі виступила Сніжана Матковська – голова громадської організації «Я вірю в своє місто».

Дискусія була організована в рамках проекту «Вивчення громадської думки щодо стереотипного відношення до жінок в силових структурах».

 - Чи готові українські жінки реалізувати себе у традиційно «чоловічих» професіях і що говорить про це зарубіжний досвід, які зрушення у суспільній свідомості необхідні для того, щоб змінити ставлення до жінки «у формі» та що дасть державі і жінкам у тому числі ширше залучення до такої діяльності – ці та інші питання обговорили учасники круглого столу «Жінки у силових структурах».

Наостанок представниця чеської делегації Вероніка Степкова наголосила, що потрібно багато працювати над стереотипами в громадському просторі задля недопущення виникнення, ще більшого розподілу праці на чоловічу та жіночу.