Прес-центр2 липня 2019, 16:07

У Попаснянському районі завершився цикл виставки «Тріумф людини. Мешканці України, які пройшли нацистські концтабори», що подорожувала Луганщиною.

08 травня – у день завершення Другої світової війни у Європі в Україні розпочався проект «Тріумф людини. Мешканці України, які пройшли нацистські концтабори». Цей проект охопив усі області нашої країни, в тому числі і Луганську.

В Попаснянському районі виставка була презентована 01 липня у фойє Попаснянської районної дитячої школи мистецтв і завершила цикл її подорожі Луганською областю.

Експозиція розповідає про життя тридцяти колишніх українських в'язнів, які у період Другої світової війни перебували у таборах Третього Рейху: Аушвіці, Бухенвальді, Дахау, Равенсбрюку, та включає у себе декілька тематичних блоків, таких як – «Що таке концентраційний табір?», «Остарбайтери», «Військовополонені», «Жінки», «Діти», «Священики», «Євреї», «Українські націоналісти», «Визволення концтаборів» та «Перетворення на радянські».

Суть же виставки полягає у тому, аби показати людям, що навіть такій потужній тоталітарній системі, якою була нацистська Німеччина, з такими інструментами, як концтабори, не вдалося знищити силу людського духу, віру в гуманізм та людяність.

Організацією фотовиставки займався Український інститут національної пам'яті, Національний музей історії України у Другій Світовій війні, Центр досліджень визвольного руху, редактори, літредактори.