Прес-центр22 cічня 2019, 16:01

У Попаснянському районному Центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП) тепер можна оформити закордонний паспорт і паспорт громадянина України у формі ID-картки

Дуже символічно, що сьогодні, у День Соборності України, юні громадяни нашої держави отримали можливість вперше пройти сканування для отримання паспорту у формі ID-картки. Саме 22 січня відбулося відкриття нових адміністративних послуг – оформлення паспорта громадянина України після досягнення 14-річного віку і паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Для  забезпечення потреб населення району з оформлення та  видачі паспорту громадянина України у вигляді ID-картки чи для виїзду за кордон Центр надання адміністративних послуг в червні 2018 року отримав робочу станцію для оформлення, видачі, обміну паспортів громадян України для виїзду за кордон  за рахунок  проекту міжнародної технічної допомоги «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). В грудні 2018 року за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України та за рахунок коштів районного бюджету придбана друга  робоча станція для оформлення паспортів.

У ЦНАПі створені доступні та зручні умови для обслуговування громадян, привітний персонал, необхідна кількість фахівців, що дозволяє якнайшвидше вирішити ті питання, з якими звертаються відвідувачі. Сподіваємось, що завдяки нововведенню вдасться уникнути постійних черг, на які скаржаться громадяни, що вже звертались за отриманням даних послуг.