Прес-центр18 лютого 2019, 11:02

у Попаснянському районному краєзнавчому музеї пройшов урок мужності для учнів 11-го класу

15 лютого у Попаснянському районному краєзнавчому музеї пройшов урок мужності «Афганська голгофа». На зустріч з учнями 11-го класу Попаснянської гімназії №25, був запрошений воїн-інтернаціоналіст, член Попаснянської районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Олексій Ігенко. Також гостями заходу були працівники архівного відділу Попаснянської райдержадминістрації Христина Хащенко та Юлія Сергєєва. Співробітники музею ознайомили дітей з тематичними експозиціями «Попаснянська районна організація українського союзу ветеранів Афганістану» та «Вони загинули в Афгані».  В залі горіли свічки, звучали вірші, музика та демонструвались відеоролики для школярів.  Дітям розповіли про причини введення радянських військ в Афганістан, про історичне значення афганської війни.

Мета такого уроку: виховання почуття обов'язку, відповідальності, патріотизму, підвищення статусу героїко-патріотичного виховання в закладах освіти.

Олексій Дмитрович згадав про своє перебування в Афганістані та розповів присутнім, яку важливу роль відіграє в житті людини товариська дружба та відданість. Також він наголосив на важливості відчувати поряд надійне плече, з яким не страшно протистояти ворогу. Загиблих земляків вшанували хвилиною мовчання.