Прес-центр22 липня 2019, 16:07

У рамках продовження співпраці Попаснянський район відвідала делегація з Латвійської республіки

22 липня відбулася зустріч керівництва Попаснянської райдержадміністрації з представниками Огрського крайового самоврядування Латвийської Республіки, яких очолив мер міста Огре Егілс Хелманіс. Зустрічав та супроводжував делегацію виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Роман Колесник.

До програми робочого візиту гостей увійшов огляд деяких районних закладів освіти та культури: Гірської багатопрофільної гімназії, Попаснянського районного краєзнавчого музею, Попаснянської районної центральної бібліотеки, Попаснянського районного інклюзивно-ресурсного центру.

Зокрема, начальник відділу освіти Попаснянської райдержадміністрації Марина Донцова та виконуюча обов’язки директора гімназії Наталія Івасютіна ознайомили візитерів із відновлювально-ремонтними роботами, зробленими у закладі, оснащенням класних кімнат та планами щодо проведення ремонту у шкільній їдальні і спортивній залі. Директорка ресурсно-інклюзивного центру Наталія Федорова продемонструвала делегації кімнати для занять із дітьми інклюзивної групи: сенсорну кімнату, кімнати вчителя дефектолога, вчителя логопеда та практичного психолога, обладнання для занять та інше оснащення, за допомогою якого з вересня поточного року навчатимуться особливі діти.

У Попаснянському районному краєзнавчому музеї гостям презентували виставкові зали разом із експозицією підготованою до Дня визволення міста Попасна від незаконних збройних формувань, а у районній бібліотеці їх познайомили із модернізованою бібліотечною системою, яка була запроваджена за підтримки Японського уряду, та дитячим майданчиком.