Прес-центр29 березня 2019, 18:03

У Сєвєродонецьку Марина Порошенко нагородила юних лауреатів обласних конкурсів художньої творчості

Перебуваючи у Сєвєродонецьку, дружина Президента України Марина Порошенко відвідала Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр.

Там вона взяла участь у церемонії нагородження переможців обласних конкурсів художньої творчості серед учнів шкіл мистецтв Луганщини.

«Хочу подякувати кожному, хто докладає зусилля для відновлення і збереження мистецьких шкіл, особливо в населених пунктах, розташованих уздовж лінії розмежування, - наголосила Марина Порошенко. - Наша молодь виховується під час становлення України як європейської країни. І від кожного з нас залежить, якою вона буде завтра. Спільними зусиллями ми обов’язково побудуємо сильну непереможну Україну!»

Загалом протягом року в художніх конкурсах взяли участь 367 юних учасників з різних куточків регіону, які підготували близько 400 творчих робіт.

У приміщенні театру Марина Порошенко оглянула виставку художніх робіт учнів «Чарівний світ мистецтва» та вручила нагороди переможцям.

«Упевнена, що маючи таке талановите молоде покоління Україна стане прогресивною європейською країною. Будьте справжніми патріотами нашої держави. Пишайтеся тим, що ви українці! Любіть Україну! Слава Україні!» - підкреслила вона, звертаючись до молоді.

Крім того, для дружини Президента України підготували композицію «Україна» у виконанні ансамблю трубачів Сєвєродонецької музичної школи № 2.

Нагадаємо, що Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр у 2014 році було переміщено з тимчасово окупованого Луганська в підконтрольний українській владі Сєвєродонецьк. У 2016 році завдяки зусиллям Президента України Петра Порошенка були виділені асигнування у розмірі 60,9 млн гривень для проведення капітального ремонту будівлі театру. А вже через рік, у серпні 2017 року, Президент особисто взяв участь у відкритті відбудованого театру.